Publicat în Diverse, Manipulare, Politică, Social

Vă mai amintiţi ce aţi votat???


Vă mai amintiţi ce aţi votat cu doi ani în urmă? Vă spun eu: aţi votat pentru un Parlament Unicameral şi pentru reducerea numărului de parlamentari la maxim 300. Ce s-a întâmplat în tot acest timp cu voinţa populară clar exprimată? Nimic. Nimic. Nimic. Mai mult, astăzi vedem cum politicienii încearcă să mărească chiar numărul parlamentarilor la 520, în loc să îl scadă la 300 aşa cum le-o solicită în mod expres poporul în urma unui referendum validat. Acesta este cel mai bun exemplu pe care clasa politică ar fi putut să ni-l dea, astfel încât să vedem – odată în plus – că nu are nici o importanţă voinţa populară. Lăsăm la o parte motivele care au condus la un asemenea referendum. Pur şi simplu nu contează dacă cineva a urmărit ceva sau nu. Dacă a fost mânat de bune intenţii sau a urmărit un scop imediat, mercantil. Dacă ne-a dorit binele sau şi-a urmărit doar interesul de moment. Nu contează nici că electoratul este prost sau inteligent. Nu contează dacă oamenii au înţeles sau nu, în mod exact ceea ce au votat. Nu contează nimic din toate astea. Toate acestea nu fac decât să ne deturneze de pe drumul adevăratei analize simple, care trebuie făcute aici.

Conform mecanismului democratic pus la punct prin mijlocirea procesului electoral, 80% din alegătorii prezenţi la vot şi-au exprimat voinţa CLARĂ pentru un PARLAMENT UNICAMERAL cu cel mult 300 de parlamentari. Li s-a cerut să-şi spună părerea şi au făcut-o. Conform regulilor jocului, referendumul a fost validat, iar voinţa populară clar exprimată. Pur şi simplu nu înţeleg ce poate fi mai clar de atât.

Un astfel de vot nu are nimic de-a face cu ambiguitatea votului acordat unui partid politic sau a altuia. Poţi vota un partid, care odată instalat la butoanele puterii să înceapă să acţioneze exact contrar voinţei celor care i-au propulsat acolo. Şi totuşi asta ni se pare extrem de democratic, dintr-un motiv foarte simplu, care provine din principiul odios pe care se bazează aşa-zisa democraţie. Spun „aşa-zisa”, deoarece actualul sistem politic este oricum vreţi să-l numiţi, numai NU „puterea poporului”. Acest principiu se bazează pe regula simplă care spune că „majoritatea hotărăşte”. Odată acordat votul meu, eu nu mă mai pot opune, indiferent de acţiunile pe care înţeleg să le desfăşoare cei pe care i-am votat, dintr-un motiv simplu. Eu am rămas singur (cu votul acordat), iar cei aleşi se ascund în spatele „majorităţii” pe care cică o reprezintă. Şi la fel se întâmplă cu toţi compatrioţii mei. Fiecare rămânem singuri după exercitarea votului, iar ei pare că au în spate o naţiune întreagă. Un tablou fals, dar aceasta este esenţa sistemului electoral „omul şi votul”.

Dar vă rog să analizaţi ce se întâmplă în acest caz sfidător de-a dreptul la adresa noastră a tuturor. Românii nu au votat un partid sau altul aici. Nu au acordat prin votul lor un mandat pentru schimbarea Constituţiei, unei anumite formaţiuni politice. Ei şi-au exprimat clar  voinţa, şi este inadmisibil că aceasta nu este pusă în practică. Nu există scuză de nici un fel, din partea niciunui politician. De ce atunci când se votează „trecerea la butoane” a unei găşti, imediat acest lucru se poate face, iar atunci când se exprimă voinţa într-un caz concret, acest lucru nu se mai poate face? Sunt inventate scuze. Se dă vina unul pe altul, se deturnează analiza respectivului vot către motive, implicaţii şi alte baliverne. Dacă mâine românilor li s-ar cere să voteze dacă vor sau nu să dea fiecare câte un şut în cur tuturor politicienilor, ceea ce trebuie făcut imediat este să se organizeze acest lucru. Nu avem ce discuta aici. Aşa ne spune democraţia. Politicienilor nu le convine rezultatul votului popular? Nici o problemă. Nu este obligatoriu să fie politicieni. Ei aleg acest lucru şi o fac în deplină cunoştinţă de cauză. Ceea ce trebuie să facă este să pună în practică rezultatele unui referendum. Dacă nu se poate acest lucru, pentru mine este OK şi aşa. Dar atunci să nu punem în practică rezultatele NICIUNUI referendum. De ce unele pot fi aplicate, iar altele nu? De ce când vine vorba de legitimarea autorităţii după care aleargă toţi politicienii ca nişte câini hămesiţi, se poate, iar când vine vorba de ceva concret exprimat, nu se mai poate???

Este cu adevărat trist ce se întâmplă şi asta demonstrează odată în plus că România este o ţară total atipică. Nici măcar românii nu mai cred – şi nici nu ştiu dacă au crezut vreodată – în procesul electoral, în farsa asta cu democraţia şi cu „puterea poporului”. Este inimaginabil ceea ce se întâmplă şi sunt profund siderat de lipsa de reacţie şi de înţelegere a situaţiei, din partea compatrioţilor mei.

Ca multe altele în aceşti douăzeci şi unu de ani post-decembrişti, românii au pierdut iarăşi un tren (oare al câtelea???), întărindu-şi poziţia de vite subjugate de o mână de ciocoi imbecili. Chiar dacă din punct de vedere practic nu avea aproape nici o relevanţă, era poate singura posibilitate a demonstra un principiu al propriei libertăţi şi voinţe nealterate de ingerinţe din afară: posibilitatea de a demonstra că sunt oameni demni care nu permit unor neaveniţi să se găinăţeze în capul lor cu fiecare ocazie. Dacă sunt de înţeles situaţiile acelea electorale, luptele între viziuni politice, între spoturi publicitare, în care omul este derutat şi nu înţelege exact ce anume face atunci când legitimează o gaşcă de hoţi oferindu-i puterea, în acest caz lucrurile sunt limpezi precum cleştarul. PSD-işti, PNL-iştii, PDL-iştii, legionarii, comuniştii şi alţii pe acolo au VOTAT în proporţie covârşitoare pentru ceva. Nici nu mai are importanţă pentru ce anume. Important este că VOTUL LOR NU CONTEAZĂ! Dacă veţi reţine numai şi acest lucru, şi tot va fi bine.

Oare cât o să ne mai ia până să ne trezim şi să vedem farsa asta ale cărei victime suntem noi toţi românii???

Reclame

Autor:

Adevărul le foloseşte celor care-l ascultă, dar le face rău celor care-l spun. (Winston Churchill)

Un gând despre „Vă mai amintiţi ce aţi votat???

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s