Publicat în Actual, Economie, Interesante

Alte evenimente fără legătură


Iarăși vă prezint câteva întâmplări/evenimente care nu au nici o legătură unul cu altul. Cei care văd peste tot teoria conspirației să-și vadă de treabă. Sunt doar niște întâmplări fără legătură între ele. A dat boleșnița în bancheri și finanțiști. Atât.


1. Președintele executiv (CEO) al companiei ABC Verlag (felicitări electronice, nu compania din domeniul finanțelor), Daniel Eicher se sinucide în data de 10 iunie 2013, lăsând în urmă două bilețele de adio. El a fost președinte al R.A.N.D. Holding Ltd. din 1986, președinte al Asklia Holding AG până în 2002, vice-președinte al consiliului de administrație al Ernst Marti Ltd., un tour operator de succes în Elveția, director al Schweizerische Mobiliar, unul dintre grupurile de asigurări din Elveția. Dl. Eicher a fost Director Non-Executiv al Synthes Inc din 2010. El este membru al consiliilor fondatoare ale diferitelor organizații de caritate sociale și de artă elvețiene.

2. În data de 23 iulie, președintele executiv al Swisscom (telecom), Carsten Schloter, 49 de ani, se sinucide, fiind găsit spânzurat în casa sa din cantonul Fribourg. Din întâmplare, el era prieten cu Daniel Eicher. Biletul de adio găsit indica faptul că Schloter era profund tulburat de despărțirea de sotia sa, cu care a avut trei copii, in 2009. Separarea venise după ce acesta se îndrăgostise de o femeie mai tânară care lucra la Swisscom.

3. În data de 12 august 2013, Moritz Erhardt, în vârstă de 21 de ani, stagiar la Bank of America Merrill Lynch a fost găsit mort în duș în apartamentul său din Londra, după ce lucrase timp de 72 de ore fără întrerupere. El a murit din cauza unei crize epileptice.

4. Pe 26 august 2013, Pierre Wauthier, în vârstă de 53 de ani, director financiar al Zurich Insurance Group AG (ZURN), a fost găsit mort (spânzurat) în casa lui, în cantonul Zug, din Elveția. Două bilețele de adio au fost găsite la fața locului, unul din ele vizând o critică la adresa lui Josef Ackermann, una din cele mai proeminente figuri ale finanțismului din Europa.

5. În ziua de 15 decembrie 2013, Jason Alan Salais, în vârstă de 34 de ani moare în urma unui atac de cord în timp ce se afla într-un magazin în Pearland Texas. El lucra ca IT Specialist, din mai 2008, la JP Morgan Chase.

6. În 23 Decembrie 2013, Robert W. Wilson, 87 de ani, unul dintre cei mai bogaţi magnaţi de pe Wall-Street s-a sinucis aruncându-se de la etajul 16 al unei clădiri din Manhattan. Chiar înainte e moarte, donase aproape întreaga sa avere estimată la aproximativ 800 milioane de dolari unor organizații precum „Nature Conservancy”, „Environmental Defense Fund”, „Wildlife Conservation Society” şi „World Monuments Fund”.

7. În data de 11 ianuarie 2014, ziaristul de investigații financiare David Bird este declarat dispărut, după ce ieșise din casă pentru o plimbare în orașul Millington, New Jersey, unde locuia.

8. În data de 19 ianuarie 2014, moare Tim Dickenson, director de comunicare la Swiss Re AG, din Marea Britanie. Circumstanțele morții acestuia au rămas necunoscute.

9. Pe 26 ianuarie 2014, moare William Broeksmit, 58 de ani, fost director executiv la Deutsche Bank AG. Acesta a fost găsit mort în locuința sa din South Kensington din centrul Londrei, după o aparentă sinucidere.

10. În aceeași zi (26 ianuarie 2014), Mike Dueker, 50 de ani, economist șef la o bancă americană de investiții, a fost găsit fără suflare în apropiere de Tacoma Narrows Bridge din Washington.

11. A doua zi, pe 27 ianuarie 2014, moare Karl Slym, 51 de ani, directorul Tata Motors. Acesta a fost găsit mort la etajul patru al hotelului Shangri-La din Bangkok.

money3

12. În aceeași zi, Gabriel Magee, un angajat de 39 de ani al JPMorgan, a decedat după ce a căzut de pe acoperișul sediului central al JPMorgan Europa din Londra.

13. În data de 3 februarie 2014, Ryan Henry Crane, 37 de ani, director executiv la JPMorgan, se sinucide,, fără ca autoritățile să dezvăluie vreun detaliu privind moartea sa. Un singur ferpar a fost publicat în ziarul Stamford Daily Voice.

14. Richard M. Talley, fondatorul în vârstă de 57 de ani, al American Title Services (companie în domeniul asigurărilor) din Centennial, Colorado, a fost găsit mort în data de 7 februarie 2014, după ce aparent s-ar fi împușcat cu un pistol de cuie. Ziarul denver Post a anunțat că acesta a fost găsit mort în garaj lui din Greenwood Village de către un membru al familiei. El s-ar fi împușcat de șapte sau opt ori în cap și în piept cu un pistol de cuie.

15. Pe 18 februarie, moare Li Junjie, un bancher în vârstă de 33 de ani din Hong Kong. Acesta s-a aruncat de pe sediul central al JP Morgan din Hong Kong.

16. În dimineața zilei de 19 februarie 2014, James Stuart Jr., fostul director executiv al National Bank of Commerce, a fost găsit mort în Scottsdale, Arizona. În 1969, el s-a alăturat Citibank din New York City unde a lucrat ca ofițer de credite până în 1973, când s-a mutat la First Commerce Bancshares (apoi NBC Co.) , în calitate de vice-președinte executiv. El a fost numit președinte în 1976, președinte și CEO în 1978 (First Commerce a fost cumpărată de Wells Fargo în 2000). De asemenea, el a devenit președinte și CEO al Băncii Naționale a Comerțului (National Bank of Commerce) în 1985. Cauza morții sale nu a fost anunțată.

17. La sfârșitul lunii februarie, poliţia din Singapore investighează „moartea nenaturală” a unei tinere americane care conducea o companie cu tranzacţii pe moneda virtuală Bitcoin. Autumn Radtke, CEO al companiei First Meta cu sediul în Singapore, a fost găsită moartă, în apartamentul ei din oraş, în data de 28 februarie 2014. Aparent sinucidere. Voci ulterioare au menționat că nu a fost găsită în apartamentul ei, ci prăbușită de pe clădirea unde locuia. Cauza morții era încă investigată, deoarece oficialitățile din Singapore nu au putut preciza dacă e vorba de o crimă sau de o sinucidere.

18. În data de 5 martie 2014, Robin Clark, un broker în vârstă de 44 de ani a fost împușcat în coapsă în gara Shenfield din Essex, la ora 5:45. Aparent, ar fi vorba de o răzbunare în urma unei afaceri amoroase.

19. Edmund (Eddie) Reilly, 47 de ani, trader la compania Vertical Group din Midtown New York City , s-a sinucis după ce s-a aruncat în fața trenului în data de 11 martie 2014.

20. În data de 12 martie 2014, Kenneth Bellando, 28 de ani, trader la Levy Capital, fost analist bancar de investiții la JPMorgan, s-a sinucis sărind de la etajul șase al apartamentului său din New York. Absolvent al Georegetown University lucrase anterior la JP Morgan și Paragon Capital Partners, urmându-și fratele și tatăl în lumea finanțelor.

21. Pe 5 aprilie 2014, Jan Peter Schmittmann un fost bancher senior de la ABN AMRO suferind de o depresie severă, și-a ucis soția și fiica înainte de a-și lua propria viață. Conform declarației poliției, cadavrele lui Jan Peter Schmittmann și cele ale fiicei și soției sale au fost găsite sâmbătă 5 aprilie, în casa lor din orașul olandez de Laren, situat la aproximativ 20 de mile sud-est de Amsterdam.

Și… da! Recunosc. Nu am vrut să spun nimic cu acest articol.

 

 

Reclame

Autor:

Adevărul le foloseşte celor care-l ascultă, dar le face rău celor care-l spun. (Winston Churchill)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s